Veel gestelde vragen

U kunt rechtsboven op de button inloggen drukken en dan de vestiging kiezen waar u bij bent aangesloten, u wordt dan doorgelinkt naar uw eigen portaal binnen Smarttkids.
U betaalt een uurtarief aan de gastouder, de gastouder mag dit uurtarief zelf bepalen. Daarnaast betaalt u ook bemiddelingskosten aan het gastouderbureau, deze zijn afhankelijk van de uren die u afneemt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze bemiddelingsmedewerker.
U betaald bemiddelingskosten aan het gastouderbureau voor de diensten die u bij hun afneemt denk aan:

-   Facturatie
-   Uitvoeren van Evaluatiegesprekken
-   Uitvoeren van Risico en Gezondheidsinventarisatie
-   Overeenkomsten opstellen
-   Kassiersfunctie
-   Organiseren van Thema-avonden
-   Gegevens doorsturen belastingdienst
-   Koppelingsgesprekken voeren
-   Het zoeken van een goede gastouder voor uw kind
-   Bemiddelen tussen gastouder en u
-   Intakegesprekken voeren
-   Proefberekeningen maken kinderopvangtoeslag
-   Helpen bij de aanvraag kinderopvangtoeslag
Als uw kind ziek wordt of is, kan het in de meeste gevallen naar de gastouder, of de gastouder vindt het niet verantwoord voor de andere kinderen, uitzondering is natuurlijk besmettingsgevaar denk aan Covid-19.
In uw overeenkomst met de gastouder heeft u ook afgesproken hoe de gastouder of u omgaat met deze situatie.
 
Dit is erg afhankelijk of de gastouder al geregistreerd is of niet. Als de gastouder al geregistreerd is en de opvang bij haar thuis is, dan kan in het algemeen de opvang binnen een week starten. Wilt u een gastouder in uw eigen huis dan moet de gastouder eerst geregistreerd worden, hierbij is het gastouderbureau afhankelijk van de Gemeente en GGD, zij hebben maximaal 10 weken de tijd om de volledige registratie af te ronden, en de gastouder te registreren.
Een Lrkp-nummer ( Landelijke register kinderopvang en peuterspeelzalen ) is een uniek nummer dat de gastouder toegekend krijgt bij de registratie van de opvanglocatie, u heeft dit nummer nodig om kinderopvangtoeslag te kunnen aanvragen.
Heeft de gastouder geen lrkp nummer dan kunt u ook geen kinderopvangtoeslag aanvragen.
Kinderopvangtoeslag is een toeslag die de overheid heeft bepaald voor ouders die allebei werken en hun kinderen naar de Gastouderopvang of Kinderopvang willen brengen, de toeslag is inkomensafhankelijk wat dus betekent dat u altijd een eigen bijdrage heeft. Soms zijn er ook uitzonderingen waardoor u deze toeslag ook kan krijgen denk aan als u een studie volgt.
Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar http://www.toeslagen.nl.
Op de website http://www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken, u ziet dan direct hoeveel kinderopvangtoeslag u kan krijgen.
U heeft een opzegtermijn van 1 maand ingaande van de eerste van de maand.
U kunt bij Smarttkids schriftelijk of via e-mail opzeggen.
Doorgaans is de opzegtermijn hetzelfde als bij het gastouderbureau, 1 maand.
Of u bent met de gastouder in de overeenkomst een andere termijn overeengekomen.
Over het algemeen kan u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.
De hoogte of het recht op kinderopvangtoeslag is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

-   Uw gezamelijk inkomen
-   Heeft u allebei werk, volgt u een studie, of inburgeringscursus
-   Aantal kinderen
-   Aantal uren waarvoor u opvang zoekt

Het kan zijn dat er bij u een andere situatie speelt die hierboven niet wordt genoemd ook dan is het raadzaam om even te kijken op http://www.toeslagen.nl of de belastingdienst toeslagen te bellen ( 0800-0543 ), het kan namelijk zijn dat u toch met uw situatie recht heeft op kinderopvangtoeslag.
Deze staat bij Smarttkids op de Overeenkomsten vermeld, daarnaast kunt u deze ook terugvinden op de website http://www.landelijkregisterkinderopvang.nl u kiest dan Soort opvang voor Gastouderopvang, vervolgens zoekt u op naam van de gastouder of het adres. Het kan voorkomen dat de gastouder onder de meisjesnaam staat ingeschreven ipv de naam van haar echtgenoot.
U betaald een uurtarief aan de gastouder, de gastouder mag dit uurtarief zelf bepalen. Daarnaast betaald u ook bemiddelingskosten aan het gastouderbureau, deze zijn afhankelijk van de uren die u afneemt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze bemiddelingsmedewerker.
Uw moeder, buren, vrienden kunnen ook gastouder worden als ze aan de wet kinderopvang voldoen, voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze bemiddelingsmedewerker zij komt dan bij u langs voor een vrijblijvend intakegesprek.

Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl