Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Beslisboom kinderen met klachten gewijzigd

16-10-2020

Er zijn twee kleine wijzigingen doorgevoerd in de beslisboom die helpt bepalen of een kind thuis moet blijven bij klachten. Ook is de beslisboom inmiddels vertaald naar het Engels.

De wijzigingen zijn doorgevoerd omdat er discussie was ontstaan over de interpretatie van de tekst. In de beslisboom is bij de tweede vraag de formulering aangepast naar: ‘Heeft een huisgenoot van het kind naast klachten die passen bij corona ook koorts (38,0 graden of hoger) of benauwdheid?’ De vraagstelling is in dit geval omgedraaid. Het gaat dus om de combinatie van koorts én corona-gerelateerde klachten of benauwdheid én corona-gerelateerde klachten. Als een huisgenoot alleen koorts of alleen benauwdheid heeft, hoeft een kind zonder klachten niet thuis te blijven.

Huisgenoten:
In de beslisboom voor kinderen ouder dan 12 jaar is bij ‘Hoe lang moet een kind thuisblijven?’ duidelijk gemaakt dat het uitsluitend om een ziek kind gaat. Het woord ‘huisgenoten’ is verwijderd uit de tekst, omdat er voor volwassenen immers andere regels gelden. 

Hieronder vindt u de link met de nieuwe aangepaste beslisboom in het Nederlands en Engels.

https://www.boink.info/download-beslisboom-verkouden-kinderen-toelaten

 
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl