Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Levering zelftesten gastouders afgerond

02-06-2021

De afgelopen weken zijn, soms met enige vertraging, zelftesten afgeleverd bij alle gastouders. Inmiddels zijn alle leveranties afgerond, dat meldt het ministerie van SZW.
Onderzoek moet aantonen of de testen een succes zijn.


Zelftesten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van de kinderopvang, aldus het ministerie. Door regelmatig (twee keer per week) preventief te testen, kan een besmetting vroegtijdig worden opgespoord en kunnen meer besmettingen worden voorkomen.
De afgelopen dagen hebben de laatste leveringen aan kinderopvangorganisaties en gastouders plaatsgevonden. Kinderopvanglocaties in basisscholen krijgen de testen geleverd via de school.

Monitoring
De komende periode voert onderzoeksbureau Oberon met het Kohnstamm Instituut een onderzoek uit naar zelftesten in de kinderopvang en het onderwijs. Het doel is om in kaart brengen of de zelftesten worden gebruikt, hoe tevreden de gebruikers hierover zijn en in hoeverre door het testen daadwerkelijk wordt bijgedragen aan de continuïteit van kinderopvang en onderwijs. De onderzoekers benaderen kinderopvangorganisaties om hieraan deel te nemen.

Altijd vrijwillig
De zelftest is een extra voorzorgsmaatregel in de kinderopvang. Het is een aanvulling op de bestaande coronamaatregelen voor de kinderopvang en komt ook niet in de plaats van de testen die door de GGD worden afgenomen. Het gebruik van een zelftest is altijd vrijwillig. 
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl