Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Maximum uurprijs kinderopvangtoeslag omhoog in 2023

13-12-2022

Het leek erop dat het dit jaar niet meer zou gebeuren, maar het kabinet heeft toch besloten om de maximum uurprijs voor 2023 met 0,94 procent éxtra te verhogen voor alle vormen van kinderopvang. 

57 miljoen euro extra
Van Gennip laat op dinsdag 13 december in een brief aan de Tweede Kamer weten nu toch water bij de wijn te willen doen en komt met een structurele verhoging van naar schatting 57 miljoen euro, bovenop de eerdere 225 miljoen euro voor de reguliere indexatie van de maximum uurprijzen voor 2023. Dit betekent dat ouders een hogere vergoeding krijgen voor kinderopvang via de kinderopvangtoeslag. ‘Het kabinet heeft besloten om deze extra verhoging nu aan te kondigen, en daarmee af te wijken van de reguliere systematiek, zodat ouders snel weten waar ze aan toe zijn en de uitwerking in gang gezet kan worden’, meldt de Rijksoverheid in een persbericht.

Nieuwe maximum uurprijzen
Wat betekent dit concreet voor de maximum uurprijzen in 2023? De maximum uurprijs voor de dagopvang gaat in totaal met 6,54% omhoog, naar € 9,06. Voor de buitenschoolse opvang stijgt de maximum uurprijs eveneens 6,54%, naar € 7,79. De maximum uurprijs voor de gastouderopvang stijgt met 4,29%, naar € 6,80.

Uitvoering door Toeslagen
Het ministerie van SZW bekijkt samen met de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst per wanneer deze extra verhoging voor 2023, met terugwerkende kracht, doorgevoerd kan worden. Ouders ontvangen daarna bij de eerstvolgende betaling een nabetaling over de eerder overgemaakte toeslagen in 2023. Het uitgekeerde bedrag ligt die maand eenmalig hoger dan in de maanden erna.
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl