Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Nieuwe versie protocol kinderopvang

13-07-2021

Het thuisblijf- en testbeleid is voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar gelijkgetrokken in het gewijzigde protocol kinderopvang & corona (versie 9 juli). Het zogenaamde ‘snottebellenbeleid’ zoals dat gold voor kinderen van 0 tot 4 jaar geldt nu voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar. 

De belangrijkste wijzigingen in het protocol kinderopvang zijn:
Het thuisblijf- en testbeleid is voor alle kinderen van 0-12 jaar gelijkgetrokken. Het zogenaamde ‘snottebellenbeleid’ zoals dat gold voor kinderen van 0-4 jaar, geldt vanaf heden voor alle kinderen van 0-12 jaar.
Voor kinderen die thuis moeten blijven als zij een huisgenoot met Covid-19 hebben of een nauw contact zijn van iemand met Covid-19, gelden uitzonderingen voor immuun beschouwde kinderen. Dit geldt voor kinderen die binnen de afgelopen 6 maanden een bevestigde SARS-CoV-2 infectie hebben doorgemaakt.
Voor personeelsleden en gastouders die als immuun worden beschouwd (zie kader hieronder voor de definitie), geldt een aantal uitzonderingen op de regels wanneer zij thuis moeten blijven of wanneer geadviseerd wordt om te testen.
Voor kinderen en volwassenen kan aan de hand van de QuarantaineCheck na thuiskomst uit het buitenland gekeken worden welke adviezen- of plichten er gelden t.a.v. een quarantaine.
Bij het bron- en contactonderzoek (BCO) wordt een persoon als immuun voor SARS-CoV-2 beschouwd als deze:
14 dagen of langer geleden een vaccinatieserie heeft afgerond OF
14 dagen of langer geleden 1 vaccinatie heeft gekregen na een doorgemaakte SARS-CoV-2-infectie OF
COVID-19 heeft doorgemaakt minder dan 6 maanden geleden.

Download onderstaand nieuw protocol met de nieuwe wijzigingen:

https://assets.kinderopvang.nl/p/393216/none/Protocol%20Kinderopvang%209%20juli_arceringen.pdf
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl