Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Uitbreiding GGD-inspecties gastouders 2022

Vanuit het ministerie worden er met ingang van 2022 extra financiele middelen vrijgemaakt voor het toezicht op gastouderopvang.
Het ministerie beoogd hiermee o.a. dat 50% van de voorzieningen voor gastouderopvang ieder jaar onaangekondigd geinspecteerd wordt door de ggd.

Concreet is het doel om gastouders 1 a 2 keer per jaar te inspecteren.
Voor gastouders betekent dit dat ze dus vaker een bezoek ontvangen van de ggd-inspecteur, met als doel een beter oordeel en de werkzaamheden beter te controleren.

 
Lees verder

Voorrang testen gastouders GGD-testlocaties

Gastouders die positief zijn getest via een zelftest of die in aanraking zijn geweest met iemand die positief is getest op covid die kunnen voorrang krijgen bij de GGD-testlocaties.

Voor voorrang te krijgen heeft u een formulier van uw gastouderbureau nodig, u kunt een mail sturen naar uw bemiddelingsmedewerker zodat zij dit voor u in orde kan maken.

Wij proberen dan dit formulier binnen 1 werkdag naar u toe te sturen.
Lees verder

Ouders behouden kinderopvangtoeslag ondanks minder gewerkte uren

Ouders die dit jaar minder hebben gewerkt door de coronamaatregelen, komen niet in de problemen met de kinderopvangtoeslag.
Zij houden recht op evenveel toeslag als wanneer ze hun normale uren hadden gewerkt. Dat maakte het demissionare kabinet maandag bekend.

Sommige ouders hebben tijdens de coronacrisis minder uren kunnen werken dan zij van tevoren hadden verwacht. Om te voorkomen dat zij daardoor veel geld moeten terugbetalen, heeft het kabinet besloten dit jaar niet naar het aantal gewerkte uren te kijken. Vorig jaar gebeurde dit ook al niet.

Ouders die vragen hebben over deze maatregel kunnen contact opnemen met de belastingtelefoon ( 0800-0543 )
Lees verder

Steekproef belastingdienst kinderopvangtoeslag ouders 2020

Rond 9 Juni zullen sommige ouders een brief ontvangen met de vraag om de Jaaropgave en het antwoordformulier in te vullen en dan terug te sturen naar de belastingdienst.
De belastingdienst kan dan de definitieve berekening maken van de kinderopvangtoeslag.

Wij hebben deze gegevens al doorgegeven aan de belastingdienst maar toch wil de belastingdienst steekproefsgewijs controleren.

Het is dus raadzaam om deze brief en Jaaropgave direct in te vullen en terug te sturen, doet u dit niet dan heeft u kans dat u de kinderopvangtoeslag moet terug betalen.
Lees verder

Maximum uurtarieven gastouderopvang stijgen in 2022

De uurtarieven voor de gastouderopvang zullen in 2022 stijgen met 0,5 procent.
Het maximum uurtarief dat ouders vergoedt krijgen is voor 2021 € 6,49 en gaat in 2022 naar € 6,52.
 
Lees verder

Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl