Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Oekraïense vluchtelingen ook recht op kinderopvangtoeslag

22-09-2022

De ministerraad heeft ingestemd met de wetswijziging om gevluchte Oekraïense ouders die in Nederland aan het werk zijn, recht te geven op kinderopvangtoeslag. Vooruitlopend op de wijziging van de Wet kinderopvang kunnen deze ouders al sinds 15 juni 2022 kinderopvangtoeslag aanvragen. Het wetsvoorstel wordt binnenkort aan de Tweede Kamer voorgelegd.

Het kabinet wil dat werkende Oekraïense vluchtelingen, en alle andere werkende ouders met een partner buiten de EU, aanspraak kunnen maken op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een belangrijk middel om werk en de zorg voor kinderen te kunnen combineren, meldt de Rijksoverheid.

Kinderopvangtoeslag

Oekraïense vluchtelingen mogen sinds 4 maart 2022 werken in Nederland. Sinds 15 juni 2022 mogen zij – vooruitlopend op de wetswijziging – kinderopvangtoeslag aanvragen, wanneer hun kinderen naar de kinderopvang gaan en de ouders voldoen aan de voorwaarden.

Ministerraad stemt in

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met de wetswijziging om dit mogelijk te maken. Daarmee stemt de ministerraad ermee in het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. Vervolgens wordt de wet voorgelegd aan de Tweede Kamer en als het wetsvoorstel is aangenomen, wordt het naar de Eerste Kamer gestuurd.
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl