Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Speeltoestellen in de gastouderopvang

30-05-2023

Afgelopen week is er een rechter geweest die uitspraak heeft gedaan over de speeltoestellen in de gastouderopvang, de rechter was van mening dat de speeltoestellen onder de WAS-regeling ( Wet attracties en speeltoestellen )  moeten vallen. 

Naar aanleiding van de uitspraak is Nysa in gesprek gegaan met SWZ, GGD-GHOR en VNG.
Deze gesprekken lopen momenteel nog waarbij er voor nu nog geen zicht is op de termijn dat er duidelijkheid gegeven kan worden of dit gewenst of beoogd is.
Nysa is van mening dat er voor de gastouderopvang een uitzondering gemaakt dient te worden.

GGD-GHOR ( GGD-inspecteurs ) en gemeente hebben aangegeven dat er voor nu in de praktijk niet anders wordt gecontroleerd dan dat ze al deden, de toezichthouder gaat hier voor nu dus niet op handhaven, als er een speeltoestel aanwezig is op de opvanglocatie bij de gastouder en deze niet gecertificeerd is volgens de eisen van de WAS.

Wat kun je als gastouder nu doen:

1. Als het speeltoestel niet onder de WAS valt dan kun je deze gewoon gebruiken zoals je deze nu ook al gebruikt.
2. Valt deze wel onder de WAS dan adviseren we om het speeltoestel voor nu niet meer te gebruiken totdat er meer uitsluitsel is, of je kunt het speeltoestel laten keuren, zodat het gecertificeerd is en aan de eisen van de WAS voldoet.

Het volledige artikel is ook te lezen op www.stichtingnysa.nl bij de nieuwsbutton zie je het artikel staan en in het artikel is ook een link naar een checklist om te controleren als uw speeltoestel onder de regels van de WAS vallen. 
Terug naar nieuwsoverzicht


Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl