Zoek uw gastouder

Vul uw postcode in:

Nieuws

Tegemoetkoming voor ouders die de kinderopvang zelf betalen

Ouders die de kinderopvang zelf betalen, omdat zij geen recht hebben op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie, en de facturen van de BSO tijdens de derde lockdown ( 21 December t/m 9 Januari 2022 ) bleven doorbetalen, kunnen binnenkort de tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding ( TTKZO) aanvragen.

In het najaar van 2022 kunnen ouders die de kosten van kinderopvang zelf dragen een aanvraag indienen bij de sociale verzekeringsbank ( SVB) voor deze tegemoetkoming over de doorbetaalde facturen tijdens de derde lockdown.
 
Lees verder

Nieuwe beslisboom voor alle leeftijden

Er is een nieuwe beslisboom voor de kinderopvang, die geldt voor kinderen in alle leeftijden. De beslisboom is aangepast nu de coronamaatregelen (voorlopig) van tafel zijn. De beslisboom is een vertaling van de richtlijnen van het RIVM, voor de kinderopvang.

Onlangs is ook het protocol Kinderopvang en COVID-19 voorlopig opgeheven.
Voor de kinderopvang gelden geen specifieke coronamaatregelen meer, mocht het virus weer oplaaien dan kan het protocol ook weer geactiveerd worden.
Lees verder

Diplomaroute met Stap-budget subsidie

Vanaf 31 maart 2022 wordt het mogelijk om je STAP-aanmeldingsbewijs aan te vragen bij Rivor Diplomaroute om hiermee vanaf 1 mei 2022 kans te maken op          € 1000,00 subsidie voor de gastouderopleiding. Hiermee wordt de drempel om je om te laten scholen tot gastouder verlaagd. 
Het STAP-aanmeldingsbewijs moet rechtstreeks op de website van Rivor diplomaroute aangevraagd worden.

Voor meer informatie kunt u bij ons op de website naar de button gastouders gaan en dan gastouderopleiding in de tekst ziet u de link naar de Rivor diplomaroute.
Lees verder

Uitbreiding GGD-inspecties gastouders 2022

Vanuit het ministerie worden er met ingang van 2022 extra financiele middelen vrijgemaakt voor het toezicht op gastouderopvang.
Het ministerie beoogd hiermee o.a. dat 50% van de voorzieningen voor gastouderopvang ieder jaar onaangekondigd geinspecteerd wordt door de ggd.

Concreet is het doel om gastouders 1 a 2 keer per jaar te inspecteren.
Voor gastouders betekent dit dat ze dus vaker een bezoek ontvangen van de ggd-inspecteur, met als doel een beter oordeel en de werkzaamheden beter te controleren.

 
Lees verder

Interesse of meer info?


  0475 468804
info@smarttkids.nl